Про закінчення 2019-2020 навчального року

Дата публикации: Apr 28, 2020 11:45:25 PM

2

2 квітня 2020 року відбулася онлайн конференція з питань закінчення 2019-2020 навчального року, під час якої в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій відповіла на ті питання, які хвилюють освітян, учнів та батьків.

            Українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

            Однак, для випускників 11 класів, які повинні скласти тести зовнішнього незалежного оцінювання, навчальний рік не завершиться.

            Навчальний процес для учнів усіх класів, крім 11-го, закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яка ухвалюється педагогічною радою школи. Тому ми працюємо з використанням дистанційних технологій з учнями до закінчення травня. Окрім того, в.о. міністра освіти і науки подякувала учителям і батькам за організацію і включення у процес дистанційного навчання школярів.

            Підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів буде проведено з урахуванням результатів оцінювання з використанням технологій дистанційного навчання за ІІ семестр та оцінок за І семестр.

            Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів буде завершено не пізніше 15 червня 2020 року.

            Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 н. р.

            Для учнів 1-х, 2-х, 3-х пілотних класів початкової школи буде застосовано формувальне та підсумкове оцінювання. Для учнів 3 – 4-х класів початкової школи, базової та профільної школи – поточне, формувальне та підсумкове (тематичне, семестрове, річне) оцінювання.

            При цьому в умовах карантину підсумкове оцінювання буде здійснюватися віддалено.

            Відповідно до наказу МОН від 30 березня 2020 року № 463 учнів 4-х та 9-х класів звільнено від державної підсумкової атестації незалежно від форми навчання.

            Учні 11-х класів складають ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

            Підсумкове оцінювання учнів, які здобувають освіту за однією з індивідуальних форм (педагогічний патронаж, сімейна (домашня), екстернат) також буде здійснено з використанням технологій дистанційного навчання.

            З метою запобігання поширенню COVID-19, у 2019/2020 навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема — останні дзвоники та випускні вечори.

Шановні колеги, учні, батьки!

            Карантин поставив перед всіма нами нові виклики, але, разом із тим, мотивує не боятися перейти на «ти» з сучасними освітніми технологіями. Настане час, коли карантин завершиться, а ми повернемось у класи. Наш педагогічний колектив докладе максимум зусиль, щоб повторити та узагальнити навчальний матеріал, який вивчався дистанційно.

            Тож продовжуємо навчатися, займатися спортом, улюбленими справами, самовдосконалюватися! Залишаймося вдома заради себе та своїх близьких